Communiefoto’s met pony

Begin maart; prachtig weer na enkele wisselvallige dagen. Afgesproken op het militair domein in Brasschaat en Kalmthout (Klein schietveld) voor een fotoshoot met Hanne en haar ponies, Quilana en Greece. Hanne vierde op 30 april haar plechtige communie, en daarvoor had ze graag foto’s van zichzelf met haar ponies.

Klein Schietveld

Het Klein Schietveld is een prachtig stukje natuur met open zand- en heidevlakten, bos en lange zandwegen met grote plassen. Een ideale plek voor een fotoshoot.

Dit mooie heide- en vennengebied doet al sedert begin 19e eeuw dienst als militair domein, maar tegenwoordig wordt het nog zeer beperkt daarvoor gebruikt. Een deel van het gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Wij spraken af voorbij het vliegveld aan het brede eind van de Bondgenotenlaan (heet tegenwoordig “Klein Vliegwezenlaan” maar de GPS van m’n auto weet dat nog niet …), dat dienst doet als parking voor bezoekers. Er zijn ook toegangen via de Sionkloosterlaan, naast het Fort van Brasschaat, en vanuit het Kapellenbos.

Vlakbij deze ‘parking’ liggen nog oude treinsporen, een leuke locatie om de photoshoot zonder ponies te starten en iedereen wat op z’n gemak te stellen. Daarna zijn we met de pony Quilana wat dieper het terrein ingetrokken, en de ‘echte photoshoot kon beginnen.

 


Terug op de parking maakten we nog enkele foto’s met beide ponies (zie de eerste foto bovenaan). Licht ingeflitst om Hanne’s gezicht wat op te lichten. Hiervoor werd Hanne’s broer Joppe aangesteld om het statief met flits en parapluutje vast te houden.

Zonsondergang

Nog enkele foto’s bij ondergaande zon van Hanne met Greece. Ook hier wat ingeflitst om geen silhouet te krijgen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren