Voor communikanten die graag op de foto willen met hun pony is het aangeraden om de communiekleren steeds bij te hebben als ze op wedstrijd gaan. Dan heb je alles bij om mooie communiefoto’s met pony te maken. De pony ziet er dan meestal toch tiptop uit. En dan is het enkel uitkijken naar een mooie locatie!

Communiefoto's met pony Leuven

Koolzaad

Zo was het ook voor ons toen we op een zonnige lente ochtend naar Leuven mochten voor het Nationaal LRV Kampioenschap Indoor Dressuur met Luna en Lars (BL1).  Op weg naar de Ruiterschool in Oud-Heverlee zagen we na de lange rit over de autosnelweg op de heuvels hier en daar een mooi geel koolzaadveld. Daar wou ik al zo lang eens een fotoshoot bij doen! Ideaal voor communiefoto’s met pony! Dus spraken we af om na de wedstrijd even een zijbaantje in te slaan en een leuke plek te zoeken, waar we de fotoshoot met onze pony Lars konden houden en waar er ook plaats was voor de trailer.

Communiefoto's met pony Leuven

Over de wedstrijd zelf ga ik hier niet veel vertellen. We zullen maar zeggen dat we trots waren dat we erbij mochten zijn <zucht> :-). Maar dat kon onze pret niet bederven met zo’n leuke fotoshoot in het vooruitzicht.

Fotoshoot

En dus zochten we op de terugweg een leuk plekje om enkele communiefoto’s met pony te kunnen maken. We parkeerden op een zandweggetje, waar we al direct in de weg stonden van een boer (met gigantische traktor!) die z’n veld wou bewerken. Gelukkig was hij goed gezind en bleek het zelfs ook een paardenliefhebber te zijn. Zijn dochter reed ook LRV en was de dag ervoor nog op Jumping Mechelen geweest voor een proef in verkleedkleren!

Communiefoto's met pony Leuven

Luna en Lars, met de vriendelijke boer op de achtergrond.

Nadat we even plaatsgemaakt hadden, konden we aan de shoot beginnen. Je ziet op deze pagina enkele foto’s daarvan. Jammer genoeg was er nergens een inhammetje of een weggetje door het koolzaadveld. Dan kan je foto’s maken alsof je er midden in staat. Met de pony gingen we uiteraard het veld niet in, om geen plantjes te beschadigen. Luna kon alleen wel tussen de gele bloemen laveren, om zonder ongelukken enkele leuke foto’s te maken.

Communiefoto's met pony - Luna tussen het koolzaadCommuniefoto's met pony - Luna tussen het koolzaad

Toen we bijna gedaan hadden was het tijd voor nog een verrassing: kwam daar toch niet onze vriend Kaveh, die in de buurt van Leuven woont, voorbijgefietst. Wat is de kans dat we een willekeurig baantje inslaan en dat hij net daar voorbij komt sjezen met z’n koersfiets? Heerlijk was dat :-).

Communiefoto's met pony

Gedicht

En dat was dan het avontuur van de fotoshoot in Leuven. Luna heeft er het volgende gedichtje over geschreven:

Communiefoto's met pony

De wind ruist door de weiden

En laat het zand zweven.

Bloemen vechten tegen de drang om mee te vliegen.

Alles was onrustig, er heerste chaos.

Eindelijk ging de wind liggen.

Blauwe ogen keken in bruine ogen.

Elk paar ogen glinsterde geamuseerd.

Toen flitste de camera.

Dat mooie moment van rust in de chaos

Was vastgelegd.

 

Gele bloemen en witte bloemen

Groen gras en bruin zand.

Zachte wind en lichte hemel

Een perfect moment

Klik, flits

Vastgelegd.

 

Een vochtige neus vindt een tedere hand

De wind ruist door het bruine zand.

Bijen zoemen vrolijk om ons heen

Ze duiken naar de bloemen één voor één.

Bruine haren zwieren in het rond

Zwarte hoven stampen op de grond.

Het is fijn om hier te zijn

Het is fijn om blij te zijn.

Communiefoto's met pony - Luna

Ook thuis nog enkele poses met en zonder pony uitgeprobeerd. En daarmee hadden we genoeg communie foto’s met pony gemaakt om enkele leuke communiekaartjes mee te kunnen maken.

Communiefoto's met Pony - LunaCommuniefoto's met pony Luna
Wil jij ook graag communiefoto’s met je pony, geef me dan een seintje.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren