Bewaren van herinneringen die er toe doen

Soms zul je de waarde van een moment
pas echt leren kennen
als het een herinnering wordt.
(dr Seuss)

De voorbije week, bij de afsluiting van een zeer succesvolle twee-daagse training die ik had georganiseerd op het werk, toonde de teamlead van de deelnemers de bovenstaande quote. Ze had het enkele minuten daarvoor via google gevonden, op zoek naar een passende afsluiter. Het was als een knipoog bedoeld, niet echt als een serieuze opmerking. Maar bij mij bleef dit toevallige feit wel hangen.

De quote is van dr Seuss, een blijkbaar toch wel bekende Amerikaanse jeugdschrijver (1904 – 1991) waar ik spijtig genoeg nog nooit van gehoord had. Maar die blijkbaar toch wel interessante titels op zijn naam heeft staan. Op één van z’n boeken is de tekenfilm met de gelijknamige naam “Horton hears a who!” uit 2008 gebaseerd. En er doen dus ook een aantal quotes van dr. Seuss de ronde.

Deze quote, en daar gaat het nu even om, sprak me natuurlijk onmiddelijk aan, omdat het in de lijn ligt van de filosofie van deze website en uiteraard ook van mijn fotografie: het bewaren van herinneringen die er toe doen, en dan vooral aan de paarden en ponies die zo een belangrijk deel uitmaken van ons leven. Meestal beseffen we niet hoeveel ze voor ons betekenen, tot als ze er niet meer zijn wegens verkoop of ouderdom. Of het veulen in de stal geboren, dat al lang geen guitig veulentje niet meer is …

Een mooie foto aan de muur zorgt voor een blijvende herinnering. Een mooi portret, zoals een paard echt is, dat beschouw ik als een tastbare herinnering. Dat is de reden waarom ik met fotografie ben begonnen, toen het nog niet de creatieve outlet was (en tijdverslindende hobby) die het vandaag de dag is geworden.

Paarden portret op zwarte achtergrond, met hoofdstel. Photoshoot Ugetto, september 2017. Exclusieve paardenportretten Stephan Baranowski Fotografie

studio pony portret fotografie

Studio foto van een oude pony in winterhaar