Paarden portretten ingelijst

Paarden portretten ingelijst

 

Deze week iemand gelukkig kunnen maken met deze twee portretten van hun paard Ugetto, prachtig ingelijst bij Mallipp in Oostmalle.

De lijsten zijn afgewerkt met ontspiegeld glas, wat het helemaal af maakt. Het geeft extra diepte, het zwart wordt intenser en de kleuren van het paard op de matte print worden mooi geaccentueerd, zonder het echt ‘glanzend’ te maken. De witte rand die je ziet is geen passe-partout maar een onderdeel van de foto.

Hoewel ik meestal opteer voor een portret zonder hoofdstel of halster,kan ik hier niet kiezen tussen Ugetto mét en Ugetto zonder hoofdstel. Hij ziet er echt wel knap uit me zijn toom! Het hoofd toont ook iets groter, zodat het kader wat meer wordt gevuld. Nochtans ligt de brandpuntsafstand van beide foto’s niet zo ver uiteen (180mm links vs 200mm rechts). Op de rechts foto hield hij zijn hoofd ietsje meer opgetild, waardoor het wat kleiner lijkt.

Een ander aspect is de stand van de ogen: links kijkt het paard naar de toeschouwer, terwijl rechts er toch iets anders de aandacht lijkt te trekken.

Maar zoals gezegd, het is moeilijk kiezen. Ook voor de eigenaars, die uiteindelijk beide portretten besteld hebben :-). Heel trots dat ik deze aan mijn portfolio mag toevoegen!

De portretten nog eens apart

Paarden portretten ingelijst

 

Paarden portretten ingelijst