Lars van de Hoenderheide

Ik keek er al een tijdje naar uit om Lars van de Hoenderheide te mogen portretteren. Het is een prachtig paard met een geweldige uitstraling die m’n echtgenote en mezelf al direct kon bekoren, die eerste keer dat we hem zagen op het Clubkampioenschap 2016 van LRV Sint Lenaarts. Sind die eerste keer heb ik Lars nog verschillende keren op wedstrijd kunnen fotograferen, maar een portret sessie was er nog niet van gekomen.

 

In augustus 2019 was het eindelijk zover en was ik te gast in de stallen van Stijn Rombouts in Sint Lenaarts. Stijn en Lars hadden er toen al een geweldig seizoen op zitten, met winst in alle gewestelijk tornooien in de ZZ klasse, de hoogste dressuur reeks bij de Landelijke Rijverenigingen. Toen in augustus stonden de kampioenschappen nog voor de deur, maar ook die werden succesvol afgerond. Stijn werd in oktober in Bevel Nationaal LRV Kampioen ZZ met de pas 8-jarige BWP-ruin Lars van de Hoenderheide. Lars (van Negro) is gefokt door Tinne Van Deuren en Jan Sips te Loenhout.

Lars van de Hoenderheide Nationaal LRV kampioen 2019 Stijn Rombouts portret frontale view

 

Maar dat hij ook Nationaal kampioen zou worden, wisten we toen nog niet. Zoals veel paarden was Lars heel wantrouwig ten opzichte van de softboxen en het opgestelde achtergronddoek. Ook hield hij nogal vaak de oren achteruit, maar gelukkig vond hij het gerammel van wat korrel in de voederschep (dank u Dorien!) toch voldoende interessant om af en toe eens de oren naar voren te richten.

 

Lars van de Hoenderheide Nationaal LRV kampioen 2019 portret Stephan Baranowski paardenfotografie Antwerpen volledige torso

 

Wie graag meer leest over Lars van de Hoenderheide en Stijn Rombouts, neemt er best de EquiTime van december 2019 even bij. In het artikel “In twee jaar van M1 naar nationaal kampioen ZZ” lees je alles over Lars, Stijn en de fokkerij van Jan Sips.

 

Lars van de Hoenderheide Nationaal LRV kampioen 2019 portret Stephan Baranowski paardenfotografie Antwerpen

 

Hierboven mijn favoriete foto uit de reeks. Gek genoeg had ik die eerst niet mee geselecteerd om af te werken, maar sprong die pas bij het bekijken van de testafdrukken er helemaal uit. Het licht is hier optimaal en je ziet nog een deel van zijn gespierde voorbenen.

 

Lars van de Hoenderheide Nationaal LRV kampioen 2019 portretLars van de Hoenderheide Nationaal LRV kampioen 2019 portret bereden

Lars van de Hoenderheide Nationaal LRV kampioen 2019 portret Stijn Rombouts

Stijn Rombouts met Lars van de Hoenderheide, in 2017

Stijn Rombouts met Lars van de Hoenderheide, in 2017

Ben Kenis met Lars van de Hoenderheide in actie over de waterbak op het ruitertornooi van LRV Sint Lenaarts, 2017

Ben Kenis met Lars van de Hoenderheide in actie over de waterbak in de gietende regen op het ruitertornooi van LRV Sint Lenaarts, juli 2017

LRV Sint Lenaarts achttal in actie, met Lars van de Hoenderheide

Lars in actie met het achttal van LRV Sint Lenaarts, 2018